BİSKÜVİLİ KADAYIFLI MUHALLEBİ - (6 kişilik)
MALZEMELER
Kadayıf
1 paket bisküvi
50 gr tereyağı
MUHALLEBI IÇİN:
1 paket süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket Kremşanti
Vanilya
YAPILIŞI
Kadayıfı tereyağı ile kavuralım. Rengi koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuduğunda robotta çekilmiş bisküvilerimizi kadayıf ile karıştıralım. Derin bir tencereye sütü, unu ve şekeri koyup kaynatılım. Kaynayınca vanilya ile karıştıralım ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim. Bu sırada paket kremşantiyi üzerindeki tarife göre yapalım ve yarısını ılık muhallebimize karıştıralım. Kuplarıza bir kaşık bisküvili karışımımızdan koyalım ve üstüne muhallebimizden dökelim tekrar bir kaşık bisküvili karışım ve üstüne muhallebi... Ben üzerini antep fıstığı ile süsledim. Siz nasıl arzu ederseniz öyle süsleyebilirsiniz. (Fındık ve ya ceviz de yakışır diye düşünüyorum.) Dolaba koyup iftardan sonra yiyebiliriz. 😊😉 Afiyet olsun canlariimm... Hayirli Ramazanlar. 🙏
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder