22 Temmuz 2014 Salı

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye
2 domates
2 sivri biber
1 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
Sotelik et ( arzu edilirse )
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Et kullanılacaksa önce eti kavuralım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Et piştikten sonra tencereye yağları koyup; şehriye, tuz ve çay kaşığı şekeri ilave edelim. (ya da 1 kesme şeker) Şehriyeler altın sarısı rengini alana kadar kavuralım. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım. Sivri biberi de doğrayıp ikisini birlikte tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Son olarak baharatlarını koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip (yaklaşık 2,5 bardak) suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun, löp löp et olsun. :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder