3 Temmuz 2014 Perşembe

DONDURMALI İRMİK HELVASI

Enn sevdigim tatlılardan birisidir irmik helvası. Dondurmalı olunca daha da bi güzel ve hafif geliyor bana. :) Eminim herkes biliyordur fakat buyurun bir de benden tarifi: DONDURMALI

IRMIK HELVAS I(5-6 porsiyon)

MALZEMELER

1,5 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
1 avuç dolmalık fıstık
1 su bardağı şeker + 2 kaşık şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Vanilya

YAPILIŞI

Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye alıp kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Minik bir tencerede süt, su, 2 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyup kaynatılım. Kavurduğumuz helvaya sıcak olarak dökelim. Ocağın altını kapatıp, üstünde bırakarak suyunu çeken kadar dinlendirelim. Suyunu çektikten sonra 2 çorba kaşığı şekeri ilave edip karıştıralım. Tekrar dinlendirelim. Iftardan sonra küçük bir kaseye biraz helvadan koyalım, ortasını açıp dondurmamızı yerlestirelim ve tekrar helvayla kapatalım. Cicili bicili bir tabağa koyup sevdiklerimize servis edebiliriz. 😊🍴 AFIYET OLSUN, YANAKLARINIZ SEKER DOLSUN. 😉😊😚 Sevgileeerr... 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder